NAŠ AUTO

Toyota 4Runner 1999  3.0 TD 125 KS  1999 godište

Negde oko 2007 godine maštali smo o Tojoti Land Cruiser 120 ali ona se u tom trenutku nije uklapala u naš finansijski plan,  pa smo za nešto manje para kupili tojotu 4Runner koja je od 1999. do 2002. godine bila  deo UN misije u Beogradu. Kad je stigla kod nas bila je vrlo očuvana (kao nova) i potpuno ispravna sa 92.000 predjenih kilometara. Već posle prvog dužeg putovanja za Siriju i Jordan shvatili smo da je taj auto idealan za nas i vrlo brzo je postala „član porodice“. Dovoljno mesta a nije prevelik auto, može da ponese puno stvari a da opet ne bude pretežak .

Vrlo pouzdana, sa relativno jednostavnom mehanikom i malo elektronike, nikad nas nije ostavila nigde na putu a do sada smo se družili više od 270.000 kilometara plus onih 100.000 km pre toga. Vrlo upravljiva i lepo se vozi bez drmusanja, buke, škriputanja…  Kada se na sve to doda potrošnja dizela od 9-12 litara a može po potrebi da „jurne“ i 150 km/h pokazala se kao odličan izbor. U sledećih nekoliko godina dobila je KINGONE vitlo, ARB branik, OME lift kit 5 cm, snorkel, prednju i zadnju ARB blokadu, ARB kompresor, LED rasvetu, Gume BF Goodrich AT 265 75 R16, ARB frižider i još dosta zanimljive opreme. Prilagodjena je da se u njoj, po potrebi, može i lepo prespavati.

Nakon Turske, Sirije, Jordana špartala je po celom Balkanu, Italiji, Siciliji, Francuskoj,  Španiji, Gibraltaru, Tunisu, Zapadnoj Sahari, Maroku … a slikali smo se na granici Saudijske Arabije, Mauritanije, Izraela i Egipta pošto u datom trenutku nismo mogli da uđemo u te zemlje. To je prvi auto sa srpskim tablicama u Sahari. I danas je kod nas, možda ne tako „nova“  kao 2008. kad je stigla ali je i dalje ispravna, do poslednjeg šrafića i dugmića a spolja lepo očuvana. Srećni smo i zahvalni smo joj što nas je uvek vratila kući.

Sad posedujemo i druge terence, pa i Land Cruiser 120 o kom smo maštali ali  4runner ili naša „Kamila“ zauzima počasno mesto na našem parkingu spremna za nove avanture.